Работното място – стимулатор на креативността

0
работно място

Обособяването на работното място е много важно за продуктивността. Хората, ангажирани с дейността, прекарват голяма част от ежедневието си там. Тяхната производителност не е задължително обвързана със заобикалящата ги обстановка, но последната може да повлияе положително на нагласата и резултатите.

Според нуждите на бизнеса

Качественият вътрешен дизайн може само да е от полза за нуждите на фирмата. Необходимо е той да е съобразен с броя на служителите и длъжностите, които заемат. Понякога се налага да се съобразяваме с пространството, с което разполагаме. Не винаги можем да позиционираме всичко, от което имаме нужда. В такъв случай е добре да следваме многофункционални решения, които да удовлетворяват няколко условия едновременно.

Добрите професионалисти винаги са в състояние да оценят обстановката, в която работят. Чрез качественото оборудване бихте могли да повишите мотивацията на служителите. Удобствата предразполагат към отпускане, а когато човек се чувства себе си, е готов да даде максимума в работния процес. Твърде стерилната работна обстановка не е желателна. Добавяне на елементи от природата имат способността да стимулират мисленето.

Обособете различни зони

Това ще даде възможност за ясно разграничаване на позициите и отделите. Ако до компанията се налага достъпът на външни лица, това би било в тяхно улеснение да се ориентират в обстановката. Позволете на служителите да довършат и украсят сами своите кътчета. Познатата обстановка, препратките към уюта на личното пространство ще изиграят положителна роля в продуктивността и стимулирането на качествената работа.

Светлината

Важно е по възможност да има богат достъп на дневна светлина. Лампи, и то качествени, ще са  нужни. Но колкото повече служителите се възползват от естественото осветление, толкова по – добре. Не можем да избираме размера и броя на прозорците,  но работните места трябва да са разположени около тях, за да са осветени максимално.

Цветови решения

Те трябва да спазват първоначално избраната от вас цветова фирмена концепция. Ако се радвате на популярност сред аудиторията, цветовете, които сте избрали, ще бъдат лесно разпознаваеми. Асоциирането им с вашата дейност би повишило доверието във фирмата. Лесно забелязващо се лого също е добре да присъства в интериора на помещенията.

Мебелировка

Най важната част от обзавеждането на офиса са столовете. Служителите трябва да се чувстват удобно. Болките в гърба и прекомерното натоварване няма да са от полза на никого. Грижата за тяхното здраве и комфортът ще ви се отплати в добре свършена работа. Колкото по–близка до домашната обстановка е работната атмосфера, толкова по–предразполагаща и продуктивна ще е тя.

Добави коментар