Работа в агенция за пълно рекламно обслужване или какво представлява АПРО

0
работа в агенция

Какви са предимствата, ако работим в агенция за пълно рекламно обслужване или съкратено АПРО

Преди всичко това е голяма агенция, която разполага със всякакви специалисти в рекламата и маркетинга. Тя е тази, която “управлява стратегическото и тактическото планиране, творческото създаване, производството и публикуването (или излъчването) на реклами от името на рекламодателя – клиент на А. Тя може да се занимава и с насърчаване на продажбите или други услуги, от които клиента има нужда” – Томас Русел. Това определение е точно и лаконично за АПРО, а именно да опосредства връзката между рекламодателя и неговите клиенти, с помощта на медиите.

            Друг ключов елемент на АПРО е управлението. Тя активно участва както в   изграждането на съдържанието на рекламната стратегия, така и до нейното приложение в практиката. Това я отличава от специализираните агенции. АПРО се ангажира с цялостната рекламна политика на своя клиент, както и с ефективността на нейните резултати. Ако те не са добри, рекламодателят може да разтрогне договорните си отношения с агенцията. Тази агенция се занимава също и с “насърчаване на продажбите”. Малко са агенциите, които се занимават с всички разновидности на маркетинг-микса.

            Ако трябва да обобщим АПРО се съсредоточава върху рекламния процес и обслужване на клиента(ите), с които работи, като им осигурява необходимото планиране, производство и публикуване на готовия продукт в медиите.

            Въпреки структурното многообразие на рекламните агенции, в присъстват винаги 4 отдела:

  • творчески
  • рекламоведски
  • медиен
  • административен

Има понякога и допълнителни отдели като “Насърчаване на продажбите”, “PR-отдел”, “Нови стоки” и др. Понякога агенциите се управляват от президент (често той е и собственикът) с делово участие, понякога има “борд”, когато агенцията е много голяма.

Източник: http://invest-news.eu

Добави коментар