Доколко важна е намесата на професионален ключар при опит за проникване с взлом в личното ви пространство?

0
ключар

Ако четете следващите редове, вероятно сте подтикнати от личните си преживявания. На ужасно много хора се е случвало да осъмнат с повредена или разбита ключалка, поради опит за незаконно проникване в частния им имот – жилище, гараж, работилница, търговски обект и т.н. Въпрос на личен избор е дали ще бъде повикана полиция, но нуждата от професионален ключар в случая е очевидна.

Защо ви необходима намесата на такъв специалист? Има няколко причини, на които ще се спрем в настоящия материал. Болшинството потърпевши, независимо дали опитът за проникване е успешен или не, решават да си спестят финансовия разход, който ще им коства работата на ключаря. Истината е, че без него щетите са често многократно по-големи.

Защо трябва обезателно да повикате ключар, когато ключалката на врата в имота ви е разбита/повредена? Ето няколко ключови аргумента:

Драстично намаляване на щетите

Понякога, за щастие, опитите за незаконно отключване завършват с неуспех за крадците. Това най-често се изразява със заседнало в патрона парче метал от инструмента, с който престъпниците са опитвали да отключат дадена врата. Какви са възможните варианти – да разглобите бравата и да опитате да премахнете заседналия вътре елемент сами. Логично, но обикновено невъзможно.

Колкото по-сложна и модерна е една брава, толкова повече и специфични са механизмите на заключването. Отворът, в който се пъха ключа е толкова малък, че е практически невъзможно да се извади отломката дори с много фини пинцети. Разглобяването на патрона е също невъзможно за непрофесионалист, защото елементът е почти винаги капсулован или излят изцяло.

Истината е, че каквото и да опитате, сте обречени на риск да повредите още повече бравата, така че вече да не може да бъде ремонтирана. Наемайки ключар обаче, изваждането на парчето метал ще бъде изпълнено прецизно и най-вече успешно. Ключалката, дори и леко повредена, вероятно ще подлежи на пълно възстановяване с малък ремонт. Таксата на ключаря ще ви струва по-малко, отколкото ако действате сами и се провалите.

Подобряване на антивзлом защитата на имота

С посещението си на местопрестъплението, всеки опитен ключар ще ви даде експертното си мнение относно надеждността на използваното от вас до момента заключване. Дори нанесените от крадците поражения да са поправими, има голяма вероятност специалистът да ви препоръча смяна на заключващата система с такава от по-висок клас.

Повярвайте, престъпниците рядко се отказват след първия неуспешен опит. Много е вероятно да ви посетят отново, за да довършат започнатото. Щом сте влезли в тяхното полезрение, значи притежавате нещо, което те силно желаят – автомобила ви, сейфа ви с пари и документи, компютри и други скъпи електронни устройства, бижута и какво ли още не.

Груба грешка е да сменяте разбитата брава самостоятелно, особено ако заложите на същия клас разработка. Потърсете навреме акредитиран ключар, който да ви насочи към даден продукт, а още по-добре да го монтира лично. Само така ще имате пълна гаранция за безпроблемната работа и ефективността на заключващия механизъм.

Цената! Знаем, че само тя ви възпира да реагирате адекватно на ситуацията. Но ако се замислите, ще осъзнаете, че финансовата стойност на професионалната услуга е много по-ниска от тази на успешно извършената кражба. Замислете се на каква стойност биха възлезли щетите, в случай че крадците бяха успели да ви оберат. Таксата на ключаря е определено по-изгодният вариант.

Добави коментар