Кога къртенето е неизбежно при ремонт у дома

0

Ремонт у домаКърти, чисти и извозва е услуга, която се налага на почти всяко домакинство

Ако можем да избираме, винаги бихме предпочели да не се стига до дейности като къртене и ремонтно строителни услуги в дома ни. Това обаче рядко е постижимо и има случаи, когато то не може да бъде избегнато. Първата ни задача тогава е да се обърнем към професионална фирма за услугата кърти, чисти и извозва. Трите задачи са неделими една от друга и изискват подход от подготвени специалисти.

Кога се налага да се прави подобна намеса в жилището:

Течове

Канализацията в София, пък и на другите места обича да създава проблеми, които не търпят отлагане и спъват битовото ни ежедневие. Течовете могат да са явни или скрити, но и при двата варианта ние трябва да ги разрешим. При втория предизвикателството се състои в идентифицирането на теча, защото той не се забелязва с просто око. Последствията са доста неприятни – мазилката подгизва, рони се и се образуват петна. Експертите използват необходимата техника, за да локализират засегнатия участък и да го отстранят впоследствие.

Пробита тръба по грешка

При различните ремонти, които извършваме в апартамента си, може да се стигне и до инциденти. Ако бъде пробита тръба от водопроводната мрежа, къртенето е спешна мярка. Работата включва и „закърпване“ на пробойната, а след това и възстановяване на разбитата зона чрез измазване.

Опасни покривни конструкции и балкони

Отново проблем, който по всяка вероятност ще наложи и къртене. С времето строителството издава своите дефекти, а дори да е качествено, пак може да се увреди от външните условия. Не бива да подценяваме такива въпроси, защото те могат да са причина за мухъл в помещенията, за разрушаване на сградните елементи и редица други сериозни последствия.

Промени по дизайна на дома

Това е по наше желание, но отново не би могло да се мине без кърти, чисти и извозва. Ако отдавна имаме идея как да прекроим дома си и промените са крупни, това няма как да се реализира без по-груб ремонт.
Важно е да си съставим план и да се придържаме към него, да си отделим достатъчно време и средства, да организираме предстоящите ангажименти и да бъдем спокойни, стига да сме се доверили на съответните екипи на ниво. Рискът да оставим всичко на случайността или да решим, че можем и сами да се справим, обикновено си е за наша сметка.

Помнете, че каквото и да предприемете, трябва да съблюдавате закона, независимо дали по отношение на същинското къртене или на извозването на строителните отпадъци.

Добави коментар