Какво трябва да можете да очаквате от фирмата за почистване на офиси, която ще наемете?

0

Хигиената в офиса ви трябва да бъде на изключителна висота. Чистата и приятна среда влияе не само на мнението на бъдещите ви бизнес партньори и клиенти, но и на собствените ви служители, повишавайки тяхната концентрация и продуктивност. Много скоро след като започнете да използвате конкретното бизнес пространство, е нужно да потърсите фирма за професионално почистване на офиси.

На кои ваши изисквания е желателно да може да отговори дадена компания, за да ви спечели? Точно на ключовите особености на услугата ще обърнем внимание в следващите редове. Преди да започнем е нужно да уточним, че необходимо да потърсите почистваща фирма, специализираща точно в тази област. Почистването на домове и на офиси включва съвсем различен набор от процедури и манипулации.

Гъвкав график, комуникация и доверие

Комуникацията с фирмата за почистване на офиси, която евентуално ще изберете не бива да приключва със сключването на абонаментния договор. Необходимо е да поддържате постоянна връзка, за да можете коригирате графика за посещение на хигиенистите, ако се наложи. Обратната връзка е нужна и за договаряне на допълнителни почистващи процедури, както и за подаване на оплаквания – понякога и това може да се случи.

Задължително е да изберете компания с гъвкав работен график, която ще се съобрази с графика на вашите служители, а не със собствения си такъв. Хигиенистите следва да идват в часа, който вие смятате за удачен. Със сигурност не бихте желали помещенията и офис техниката да се чистят, докато служителите ви работят или в сградата влизат потенциални клиенти.

Доверието е задължително, затова уточнете предварително дали фирмата, с която преговаряте изпраща собствени хигиенисти или ползва външни изпълнители. Имайте предвид, че това са хората, които ще имат достъп до скъпата ви техника и важна бизнес информация. Избирайте само тези от фирмите, гарантиращи ви, че няма да допуснат посегателства над фирмените ви активи.

Добре обучен персонал, постоянство и изгоден тарифен план

Фирмата за професионално почистване на офиси, заслужаваща вашето доверие трябва да може да ви предложи изгоден тарифен план, включващ възможност за добавяне на допълнителни почистващи операции. Например, може да договорите веднъж месечно или на два месеца да се почистват дограмата и прозорците, както и да се перат килимите и меката мебел.

Цената не бива да е твърде висока, за да ви гарантира качество, но и твърде ниските цени не желателно да бъдат водещ фактор при избора. Постоянството е характеристика, на която задължително следва да държите. То касае както часовете за посещение на хигиенистите, така и резултатите. От чистачите е редно да очаквате максимума, за който плащате.

Добре обученият персонал е атестат за нивото на всяка почистваща компания. Хигиенистите трябва да действат бързо, без да бъдат небрежни. Очаква се да са особено внимателни с апаратурата, използвана в офиса, както и със скъпото обзавеждане. Не бива да оставят след себе си никаква следа, освен идеална чистота и приятно ухаещи помещения.

Квалифицираните служители на почистващите фирми се придържат стриктно към мерките за безопасност. Трудови злополуки по време на почистване на вашия офис ще окажат влияние върху настроението и работоспособността на хората от вашия екип. Дългогодишният опит в конкретната дейност е плюс, който не бива да пренебрегвате за сметка на цената.

Добави коментар