Как да върнете кредит, ако нямате пари

0

пари на кредитЧесто се случва човек да остане без пари. Така в момента нямаме много възможности. Парите ми трябват спешно, а ние не искаме да се молим на близки и роднини, защото те също не са в цветущо финансово състояние. Още по-тежко положението ако вече имаме взет кредит, който продължаваме да изплащаме. В един момент изпитваме сериозни затруднения с неговото обслужваме. Ако почнем да забавяме вноските това е лошо за нас. Ще започнем да трупаме кредитна история. И ако някога пак решим да вземем кредит, банката или ще ни откаже или ще ни го даде при по-висок лихвен процент.

Когато се стигне до невъзможност на изплащане на кредита, повечето експерти съветват да се свържем с нашата банка. Те трябва да са наясно с нашият финансов проблем, за да намерят някакво решение.

Единият от вариантите е да променим срока на плащане. Просто променяме датата, на която изнасяме вноските, като се съобразим с нашата работна заплата. Няколко дни напред или назад няма да са проблем. Може да направите отлагане на вноските, нарича се кредит ваканция. Тази услуга обаче се заплаща след време.

Другата опция е рефинансирането на кредита. Това обаче ви се препоръчва само ако вземете новия кредит на по-изгодни условия от стария. Така общата сума по кредита значително може да се намали. Съответно с по-ниският лихвен процент да паднат и месечните вноски. Така че ако имате кредит е добре да следите за нови по-изгодни условия.

В краен случай вече може да се стигне до продажбата на ваш недвижим имот. Когато сте на ръба и няма откъде да вземете пари това е алтернативен вариант. Не е хубаво да се стига до тук, но понякога е неизбежно. С един имот може да обезпечите вашия кредит. Когато имота е ипотекиран банката на практика може да разполага с него.

Случва се. Все пак не се страхувайте да взимате кредити, ако няма друг вариант. Той може да ви спаси, когато сте в истинска нужда.

Източник: Кредитен консултант – vsichki-krediti.com

Добави коментар