Дизайна на съвременна баня без тоалетна

0

баняАко отделната баня е малка, тогава при санитарното инженерство водопроводната система се избира според принципа на ергономичност. Така се освобождава повече пространство, например, чрез интегрирането на окачена или ъглова мивка.

В съвременните бани често се инсталират многофункционални душ кабини или душ кабини, съчетани с вана.

Основната разлика между банята и другите стаи е необходимостта от ярка основна светлина. Нейните източници могат да бъдат полилей в центъра на банята и малки халогенни лампи на тавана. Важно е само, че приспособленията отговарят на стила и имат влагоустойчиви свойства.

Допълнителните лампи извършват зонирането на помещението. Например, чрез насочваща светлина се обособява зоната на огледалото. Лампите могат да се монтират и на пода.

В наши дни компютрите ни помагат да видим бъдещата баня още преди ремонта и поставянето на обзавеждането в нея. Дизайнерските програми създават много точен 3D модел на стаята, показващ как избраният панел ще изглежда в банята. Естествено, той може да бъде променен, например, може да се добави шкаф или нещо друго.

Използването на 3D проектиране е особено ценно за собствениците на самостоятелна баня, които все още не са решили дали искат да направят помещенията отделно или да ги комбинират.

Изборът на стил в наши дни много често е насочен към съвременните стилистични направления. Банята в тези опции и модерна, с изчистени линии и модерен дизайн. Същевременно тя следва да бъде изглежда оригинална, комфортна и елегантна. Цветовете могат да бъдат различни, но не е добре да се използват полутонове, а само чист цвят. Банята в модерен стил може да бъде в един от следните цветове – син, черно и бяло, кафяв, жълт и червен.

Мебелите, водопроводните инсталации и крановете се избират, като се има предвид функционалността им. В модерния стил елементи в стила Арт Нуво, например, не са добре дошли.

Банята в класически стил, като правило, е в приглушени, естествени тонове. Сред материалите най-често се залага на гранит, мрамор или тяхна имитация. Водопроводните системи, както и мебелите в такава баня, се избират със заоблени форми, често с покритие, което имитира бронз или злато.

Източният стил е доста разнообразен в своя дизайн. По ваше желание може да интегрирате специфични орнаменти, мозайка или мотиви на цветя. Цветовете в покритието на източната баня са наситени и топли. Златните, червените и жълтите оттенъци често се допълват от тюркоазено или синьо.

В “японските” бани няма да видите тоалетна или душ кабина. Фокусен център в банята в японски стил често представлява вградена вана, вдлъбната в пода. Завършването се реализира с пръчки, оризова хартия и естествен камък.

Добави коментар