Защо е важен SEO копирайтинг от креативни писатели

0

Няма голяма разлика между традиционният копирайтинг и SEO копирайтинг.  Нека първо разясним какво означава думата „Копирайтинг“. Тя, естествено, е чуждица, като представлява професионалното списване на разгласителни текстове. Терминът е пряка заемка от английския език, в който думата е copywriting. Буквалният превод на думата е „списване на текст“, „текстописане“ (от „copy“ – термин за текст, предназначен за публикуване; „writing“ – писане, списване, писателстване). Копирайтингът е специфична дейност в разгласата – рекламата, връзките с обществеността или „пиарът“, политическото лобиране и политическата и предизборна агитация).

В сектор „Дигитален маркетинг“, почти няма кампания, в която да не участва SEO копирайтър. Изключително популярен термин преди години бе „Content is the king“.

Днес всеки търси в Интренет. Информира се за всичко, при болки, когато се чувства тъжен, търси забавление онлайн и т.н.

Висококачественото, несъвместимо съдържание в блога на дадена марка има значително влияние върху класирането на SEO и търсачките поради няколко причини. Първо, уникалното съдържание, публикувано редовно с дължина между 300-500 думи, вътрешни връзки към друго подходящо съдържание и естествено поставени ключови думи, помага на уебсайта да организира класиране по подходящи думи и бива класиран на по-предни позиции. По-високата класация в крайна сметка излага марката на повече дигитални потребители, които търсят съдържание в своята индустрия. Второ, последователното публикуване на страхотно съдържание създава авторитет и отваря възможности за изграждане на достоверен сайт, на който потенциалните клиенти да разчитат и във времето.

Доброто съдържание създава информираност и авторитет на марката на пазара, който след това има потенциала да генерира нови клиенти и да увеличи продажбите, тъй като все повече потребители стават изложени на марката. Доброто съдържание като цяло е по-малко „продаваемо“ от рекламното, така че дава възможност на потребителите да се ангажират автентично с марката, без явно съобщение за продажбите, което да нарушава ангажираността.

С други думи, SEO копирайтър Ви трябва, както за вътрешното съдържание на сайта Ви, така и за съдържание, което да бъде съпътствано с обратни връзки (линк билдинг). Тогава ефектът за цялостното SEO би бил осезаем.

Ако сайтът Ви е в трудна за преборване с конкуренцията област, то тогава качествен копирайтър Ви трябва несъмнено. Създаването на добро съдържание не е никак лесна задача, затова е важно, когато избирате такъв експерт, предварително да видите написано съдържание , да го анализирате и да прецените дали би се справил с бъдещи задачи.

Например, ако Вие сте управител на онлайн магазин за авточасти, а SEO копирайтър, който не знае какво е мигач,  Ви предлага съдържание, то е добре да се абстрахирате от него и да потърсите съдействе от експерт, който вече е имал подобни клиенти с тази тематика.

Не казваме, че и в този случай копирайтърът няма да се справи, но съдържанието трябва да бъде писано от експерти в дадена област, да бъде съставено по начин, който търсещият информация да получи това, което търси, да остане удовлетворен и да посети сайтът Ви отново и отново.

Ако не знаете към кой  SEO копирайтър да се обърнете, но вече сте уверени, че Ви трябва такъв специалист, можете да се обърнете към VISEO LTD – компанията може да предложи копирайтър, който да Ви свърши дадената задача.

Добави коментар