Защо е важен SEO копирайтинг от креативни писатели

0
Защо е важен SEO копирайтинг от креативни писатели

Няма голяма разлика между традиционният копирайтинг и SEO копирайтинг.  Нека първо разясним какво означава думата „Копирайтинг“. Тя, естествено, е чуждица, като представлява професионалното списване на разгласителни текстове. Терминът е пряка заемка от английския език, в който думата е copywriting. Буквалният превод на думата е „списване на текст“, „текстописане“ (от „copy“ – термин за текст, предназначен за публикуване; „writing“ – писане, списване, писателстване). Копирайтингът е специфична дейност в разгласата – рекламата, връзките с обществеността или „пиарът“, политическото лобиране и политическата и предизборна агитация).

В сектор „Дигитален маркетинг“, почти няма кампания, в която да не участва SEO копирайтър. Изключително популярен термин преди години бе „Content is the king“.

Днес всеки търси в Интренет. Информира се за всичко, при болки, когато се чувства тъжен, търси забавление онлайн и т.н.

Висококачественото, несъвместимо съдържание в блога на дадена марка има значително влияние върху класирането на SEO и търсачките поради няколко причини. Първо, уникалното съдържание, публикувано редовно с дължина между 300-500 думи, вътрешни връзки към друго подходящо съдържание и естествено поставени ключови думи, помага на уебсайта да организира класиране по подходящи думи и бива класиран на по-предни позиции. По-високата класация в крайна сметка излага марката на повече дигитални потребители, които търсят съдържание в своята индустрия. Второ, последователното публикуване на страхотно съдържание създава авторитет и отваря възможности за изграждане на достоверен сайт, на който потенциалните клиенти да разчитат и във времето.

Доброто съдържание създава информираност и авторитет на марката на пазара, който след това има потенциала да генерира нови клиенти и да увеличи продажбите, тъй като все повече потребители стават изложени на марката. Доброто съдържание като цяло е по-малко „продаваемо“ от рекламното, така че дава възможност на потребителите да се ангажират автентично с марката, без явно съобщение за продажбите, което да нарушава ангажираността.

С други думи, SEO копирайтър Ви трябва, както за вътрешното съдържание на сайта Ви, така и за съдържание, което да бъде съпътствано с обратни връзки (линк билдинг). Тогава ефектът за цялостното SEO би бил осезаем.

Ако сайтът Ви е в трудна за преборване с конкуренцията област, то тогава качествен копирайтър Ви трябва несъмнено. Създаването на добро съдържание не е никак лесна задача, затова е важно, когато избирате такъв експерт, предварително да видите написано съдържание , да го анализирате и да прецените дали би се справил с бъдещи задачи.

Например, ако Вие сте управител на онлайн магазин за авточасти, а SEO копирайтър, който не знае какво е мигач,  Ви предлага съдържание, то е добре да се абстрахирате от него и да потърсите съдействе от експерт, който вече е имал подобни клиенти с тази тематика.

Не казваме, че и в този случай копирайтърът няма да се справи, но съдържанието трябва да бъде писано от експерти в дадена област, да бъде съставено по начин, който търсещият информация да получи това, което търси, да остане удовлетворен и да посети сайтът Ви отново и отново.

Защо е важен SEO копирайтинг от креативни писатели

Ако не знаете към кой  SEO копирайтър да се обърнете, но вече сте уверени, че Ви трябва такъв специалист, можете да се обърнете към VISEO LTD – компанията може да предложи копирайтър, който да Ви свърши дадената задача.

Добави коментар